{ "title": "Excel Fonksiyonları", "image": "https://www.fonksiyon.gen.tr/images/excel-fonksiyonlari.jpg", "date": "21.01.2024 10:44:06", "author": "GizemDenizhan", "article": [ { "article": "
Excel Fonksiyonları, Microsoft office adlı masa üstü uygulamaları sunucular ve hizmetler sunan ticari ofis yazılım paketi vardır. Çok yıllar önce microsoft tarafından tanıtılmıştır. Bu ofis yazılım paketi altında kullanılan standart ve profesyonel programlar vardır. Bunlardan biri de hem standart hem de profesyonel programların vazgeçilmezlerinden exceldir. Excel fonksiyonları ise oldukça çeşitli ve bilmeyen için karışıktır. Başta istatistik olmak üzere birçok dala hizmet edebilen excel fonksiyonları matematiksel hesaplarda rol oynar. Excel fonksiyonları tüm temel ve yan tablolama işlemlerini, numaralandırılmış sıralardan ve harflerle adlandırılmış kısımlardan oluşan bir ızgara görüntülü kısım kullanarak aritmetik işlemler ve benzeri veri manipülasyonları düzenler. Excel fonksiyonları istatistik, mühendislik ve finansal ihtiyaçları karşılar. Verileri bağımlılıklarına göre ayırabilir. Diferansiyel denklemleri çözme ve daha sonra tabloya sonuçları bildirme gibi özellikleriyle geniş bir sayısal metot temelli programlamada rolü vardır. Ayrıca, çizgisel grafikleri, histogramları, çizelgeleri ve de bazen üç boyutlu grafikleri görüntüleyebilir. Hazırladığımız tabloyu tamamen kullanıcıdan gizleyip kendisini uygulama veya karar destek sistem yani DSS gibi göstermesini sağlayan geniş interaktif kullanıcı arayüzleri bulundurur. Excel yönlendirmemiz ile uygulaması güncel bir listeyi kullanarak otomatik olarak dışarıdan bir veritabanını yoklayabilir, sonuçları analiz edebilir, bunlarla bir Power Point programından slayt görüntüsü hazırlayabilir ya da Word adlı programdan rapor yazabilir ve bunları belirli aralıklarla eklediğimiz e-postalara gönderebilir.

Fonksiyonlar Excelin olmazsa olmaz olan kısmıdır. Kullanıcı tanımlı fonksiyonlar olarak tanımlanan bu temel fonksiyon bütünü tablolama işleminden daha fazlasını içerirler. Diğer bir temel fonksiyon ise yerleşik fonksiyonlardır. Bunların alt dallarında yer alan fonksiyonlar ise:
" } ] }